Svenska ambassaden Köpenhamn 2023

Vävda berättelser

Efter möbeldesign, lerskulpturer och skulpturala verk är det nu dags för textilkonst på Galleri Sverige 2023.

Den 7 juni välkomnar vi Sofia Hagström Møller och utställningen ”Vävda berättelser”.

”Vävda berättelser” är en lekfull dialog mellan ett traditionellt analogt hantverk, vävning, och nutida digital teknik. Verken spelar med färgstarka skalor och nyanser där den största drivkraften är olika materiella experiment.

Utställningen visar delar av Sofia Hagström Møllers serie ”Woven DNA” som tar utgångspunkt i hennes mormors handvävda duk från 1900-talet. Det visas även tidigare verk som bär på personliga historier och materiella undersökningar.

Kom och upplev trådarnas sammanvävda berättelser!

Under Sveriges EU-ordförandeskap har Sveriges ambassad i Köpenhamn öppnat ett pop-up galleri på Sankt Annæ Plads 15 A, Galleri Sverige 2023.

Galleriet ska vara en plats för svenska konstutövare att få utforska sin kreativitet och har därför fria händer att få spela med rummet oavsett konstnärligt uttryck. Det kan vara fotografi, måleri, skulptur eller performance. Eller något helt annat. Trots galleriets begränsade yta finns det plats för stora visioner.